Bouwtekeningen Rotterdam

Het Stadsarchief Rotterdam beheert voor een groot deel de bouwtekeningen van bestaande en verdwenen gebouwen in Rotterdam en aangesloten gemeenten, inclusief de meeste voormalig zelfstandige gemeenten.

Wilt u een bouwtekening inzien, neem contact met het archief op. Vermeld hierbij de plaatsnaam en het adres van het pand waarvan u een tekening zoekt en wanneer u het dossier wilt inzien. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op of er een dossier aanwezig is. We kunnen niet van te voren melden welke documenten er in het dossier zitten, daarvoor bekijkt u het dossier in de studiezaal.

Voor een compleet overzicht van de bouwtekeningen in beheer van het archief, raadpleeg onze archiefwegwijzer bouwtekeningen. In dit overzicht kunt u zien uit welke perioden bouwtekeningen aanwezig zijn. Voor bouwtekeningen tot 2000 van de gemeente Rotterdam zijn de pandkaarten te raadplegen. Hier staan alleen de verwijzingen naar de dossiers waar de tekeningen in zitten, geen gedigitaliseerde tekeningen. Hulp bij het doorzoeken van de pandkaarten.

Voor hulp bij het interpreteren van tekeningen en verdere bouwtechnische informatie kunt u zich wenden tot de bouwinspecteurs.

Bestellingen reproducties

Tekeningen uit de archieven kunnen worden gereproduceerd tegen betaling. Zie de tarievenlijst. De tekeningen kunnen alleen in hun geheel worden gereproduceerd en kunnen niet gevouwen worden. Grote opdrachten worden in overleg uitgevoerd.

In verband met auteursrechten die op sommige bouwtekeningen berusten, zijn de geleverde kopie├źn alleen voor persoonlijk gebruik. Tekeningen tot en met 1946 kunnen ook als digitale kopie worden geleverd. Tekeningen vanaf 1947 worden echter alleen als papieren kopie geleverd.